Ask.Video
Forums
  • Pdyx
    Posts: 1
    Joined: Mar 25th, 2008
    Ableton Help Requested...
    I've got a problem on my machine with Ableton Live 7. When I'm running 6 or more clips my CPU load meter is topping 50%. The result is delayed playback, it takes forever to load and run, and basically isn't running as smooth and quickly as it should. Here's my system specifications: ibook G4 Mac OSX Version 10.4.11 Processor - 1.42 GHz PowerPC G4 Memory - 1.5 GB DDR SDRAM L2 Cache - 512KB BUS SPEED 142 MHz Anyone have any suggestions? Thanks so much for the help.
    Reply
  • Rounik Admin
    Posts: 8713
    Joined: Dec 16th, 2006
    Re: Ableton Help Requested...
    Hi Pdyx Have you repaired permissions on your machine recently or done any other maintenance procedures? Try some of these FAQ's from the Abelton website: [url]http://www.ableton.com/faq[/url] My concern is that your machine is quite close to the minimum requirements to Live. So quit any non-essential applications running in the background, set the buffer settings a bit higher and experiment to see how low a setting you can achieve with little latency. Let us know if any of the above helps. Rounik
    Reply
You must be logged in to post a reply
Subscribe to receive an email for each new post on this thread. Please login
Recent Threads
Recent Posts
Feedback
Course Advisor
Don't Know Where To Start?
Ask A Course Advisor
Ask Us!
Copy the link below and paste it into an email, forum, or Facebook to share this with your friends.
Make money when you share our links
Become an Ask.Video Affiliate!
The current affiliate rate is: 50%
Classes Start Next Week!
Live 8-week Online Certification Classes for: