Ask.Video
Forums
  • Tim Lorent
    Posts: 17
    Joined: May 8th, 2007
    VST's in Logic Express 7
    Hi, I've bought Logic Express a couple of weeks ago. I have a Mac Mini and I was wondering where I can find VST's for Logic Express 7. These things are quite useful for producing music and I can't seem to find anything. Would really appreciate it if people could help me out with this. Greets, Tim
    Reply
  • Chrl
    Posts: 1424
    Joined: Aug 7th, 2006
    Re: VST's in Logic Express 7
    Plugins in Logic are in the Audio Unit (AU) format. There are many many AU plugins available, both effetcs and instruments. Some are free and many are not. If a plugin is only available in VST, you can use [url]http://www.fxpansion.com/index.php?page=5[/url] to convert it and use it in Logic. Even if Logic Express is limited compared to the Logic Pro, don't forget that it comes standard with a great collection of plugins!
    Reply
  • Fodejai
    Posts: 52
    Joined: Feb 8th, 2007
    Re: VST's in Logic Express 7
    Ciao Tim, Welcome to the forum! First, Logic doesn't use VST'S it uses the Mac equivalent AU's (Stands for Audio Unit). If there is a specific VST that you want to use, and it is LOGIC/MAC compatible then you can use a VST to AU wrapper. you can purchase it at: http://www.fxpansion.com. Just a a word of advice, logic comes with more than enough virtual instruments. I would learn them first, and learn logic first before moving onto 3rd party stuff. You are in the right place, Craig
    Reply
  • Fodejai
    Posts: 52
    Joined: Feb 8th, 2007
    Re: VST's in Logic Express 7
    Christian, I think we posted at the exact same time.... hehe!
    Reply
  • Tim Lorent
    Posts: 17
    Joined: May 8th, 2007
    Re: VST's in Logic Express 7
    Thanks a lot for the explanation guys!
    Reply
  • Chrl
    Posts: 1424
    Joined: Aug 7th, 2006
    Re: VST's in Logic Express 7
    Yeah, Craig! Talk about synchronization! By the way, you can check out : [url]http://www.dontcrack.com/freeware/software.php/id/7037/audio/Plug-ins/plugins/AU/[/url] for free audio units.
    Reply
  • Chrl
    Posts: 1424
    Joined: Aug 7th, 2006
    Re: VST's in Logic Express 7
    The first link was for FX... this one is for synths : [url]http://www.dontcrack.com/freeware/software.php/id/7030/audio/Virtual-Instruments/plugins/AU/[/url]
    Reply
  • Tim Lorent
    Posts: 17
    Joined: May 8th, 2007
    Re: VST's in Logic Express 7
    [quote:1687]The first link was for FX... this one is for synths : [url]http://www.dontcrack.com/freeware/software.php/id/7030/audio/Virtual-Instruments/plugins/AU/[/url][/quote] Thanks a lot! Will check it out.
    Reply
  • Martin
    Posts: 476
    Joined: Aug 24th, 2004
    Re: VST's in Logic Express 7
    There's also an VST to AU plugin you can get from fxpansion: http://www.fxpansion.com/index.php?page=5 I used version 1 of it for a project several years ago, and it seemed to work well then ...
    Reply
  • Tim Lorent
    Posts: 17
    Joined: May 8th, 2007
    Re: VST's in Logic Express 7
    Thanks for the reply's! Just a last question, is there something similair to the piano roll (Fruityloops) in Logic Express? To make a melody, because I have absolutely no idea how to make one.
    Reply
You must be logged in to post a reply
Subscribe to receive an email for each new post on this thread. Please login
Recent Threads
Recent Posts
Feedback
Course Advisor
Don't Know Where To Start?
Ask A Course Advisor
Ask Us!
Copy the link below and paste it into an email, forum, or Facebook to share this with your friends.
Make money when you share our links
Become an Ask.Video Affiliate!
The current affiliate rate is: 50%
Classes Start Next Week!
Live 8-week Online Certification Classes for: