Ask.Video
Forums
  • Jag
    Posts: 12
    Joined: Feb 24th, 2007
    Apple Loops and Fade in/outs.
    Hey guys, This forum has been incredibly helpful to me. I like the brainstorming here. Anyway, my question is, why is it that when I try to apply fade out or fade in on an Appleloop sample, it simply won't let me. I thought it could have something to do with previliges but I think I ruled it out. Please advise
  • mPV Support
    Posts: 1425
    Joined: Aug 8th, 2006
    Re: Apple Loops and Fade in/outs.
    Unfortunately, the crossfade tool does'nt work with appleloops. You can use automation instead. If you really want to use the crossfade tool, you will need to bounce the file(File/Bounce...) to Aiff or Wave. Make sure the "Add to Audio window" is selected. Import the new file from the Audio window to the arrangement. However, the new file won't be an appleloop... so make sure you have the right tempo before doing the bounce.
  • Jag
    Posts: 12
    Joined: Feb 24th, 2007
    Re: Apple Loops and Fade in/outs.
    Well, you know if you work with lots of apple loops it might become a bit time-comsuming to bounce everytime you need to make a fade out, but I guess that's what it is for now, it has its pros and cons. I appreciate your comment.
  • steveH
    Posts: 857
    Joined: Oct 18th, 2006
    Re: Apple Loops and Fade in/outs.
    7.0 used to let you fade out Apple Loops! It disappeared with later upgrades...
  • Jag
    Posts: 12
    Joined: Feb 24th, 2007
    Re: Apple Loops and Fade in/outs.
    I wonder what rationale would be, it is a real drag! I always think of Pro Tools even though I love Logic.
  • Martin
    Posts: 476
    Joined: Aug 24th, 2004
    Re: Apple Loops and Fade in/outs.
    Yeah, i wonder too ... I guess it could be a bit much if you change tempo a lot, as Logic has to go back and re-do all the fade files, but even still, how hard could that be? Anyway, there must be some reason ... it was working once upon a time ...
  • mPV Support
    Posts: 1425
    Joined: Aug 8th, 2006
    Re: Apple Loops and Fade in/outs.
    Here's an interesting apple doc I've found reguarding Apple Loops and fade with Logic 7.0. http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=301064
  • Jag
    Posts: 12
    Joined: Feb 24th, 2007
    Re: Apple Loops and Fade in/outs.
    Yeah, I found those too, I guess We have to hope that's something that apple will improve in Logic 8.
  • mPV Support
    Posts: 1425
    Joined: Aug 8th, 2006
    Re: Apple Loops and Fade in/outs.
    [quote:10979]Yeah, I found those too, I guess We have to hope that's something that apple will improve in Logic 8.[/quote] Nope... still does'nt work in Logic 8.
You must be logged in to post a reply
Subscribe to receive an email for each new post on this thread. Please login
Recent Threads
Recent Posts
Feedback
Course Advisor
Don't Know Where To Start?
Ask A Course Advisor
Ask Us!
Copy the link below and paste it into an email, forum, or Facebook to share this with your friends.
Make money when you share our links
Become an Ask.Video Affiliate!
The current affiliate rate is: 50%
Classes Start Next Week!
Live 8-week Online Certification Classes for: